Sports Gear Sanitizer -nopein teho koronaviruksia vastaan

nolla sports gear sanitize tehoaa koronavirukseenr

Koronavirus voi siirtyä myös pinnalta toiselle – asiantuntijamme neuvoo miten urheiluvarusteet ja -välineet kannattaa desinfioida

Koronapandemia on monien muiden asioiden ohella varjostanut urheilijoiden ja urheiluseurojen toimintaa. Harrastetoiminnassa onkin tärkeä muistaa, että koronavirus kuten monet muutkin virukset voivat tarttua miltä tahansa pinnoilta, kuten urheiluvarusteista, käsiin tai vaatteisiin, joista virukset voivat päätyä suun, nenän tai silmien kautta elimistöömme.

Urheillessa riskipaikkoja ovat esimerkiksi pallojen koskeminen käsillä tai päällä, kypärien sisäpinnat, hanskojen ulkopinnat, kuntosalilaitteiden pinnat tai jumppamatot.

”Viruksen selviytyminen pinnoilla riippuu pintamateriaalista sekä olosuhteista ja voi vaihdella muutamasta tunnista useisiin päiviin. Sen vuoksi myös pintojen kuten urheiluvarusteiden desinfiointi on erittäin suositeltavaa”, muistuttaa teknologiajohtajamme Jani-Markus Malho.

Malho suosittaa mahdollisimman tiheää desinfiointia joukkueurheilussa käytetyille varusteille. ”Varusteet on hyvä puhdistaa ja desinfioida jokaisen käyttökerran jälkeen, koska hien ja lian mukana ne muuttuvat otolliseksi alustaksi mikrobeille, kuten viruksille ja bakteereille. Varusteiden suhteen on muutenkin tärkeää noudattaa mahdollisimman hyvää hygieniaa eli pestä, kuivata ja tuulettaa niitä aina kun mahdollista.”

Näin desinfioit välineet oikein

Jotta lopputulos olisi mahdollisimman tehokas, kannattaa omaksua oikea tekniikka urheiluvarusteiden desinfioinnissa. Desinfiointitapoja on monia, mutta tehokkainta on toteuttaa desinfiointi silloin, kun varusteet ovat kuivat ja lika on mahdollisuuksien mukaan poistettu. Tämä takaa tehokkaamman lopputuloksen.

Nopein teho koronaviruksia vastaan

Nolla Sports Gear Sanitizer -urheiluvarustesuihke kuten Nolla Käsidesivaahto tehoaa koronavirukseen jo 15 sekunnissa. Tuotteiden tehokkuutta viruksia vastaan mitataan esimerkiksi EN14476 standardin mukaan, jossa testattavan aineen tulee saavuttaa standardin asettama tehokkuus (99,99%) mahdollisimman nopeasti sovelluksesta riippuen. Nopeus on valttia desinfioinnissa, koska se lisää käyttäjän ”turvamarginaalia”. Standardissa käytetään mallivirusta (Vaccinia virus), jolla simuloidaan aineen tehokkuus kaikkia vaipallisia viruksia vastaan.

Nolla Sports Gear Sanitizerin tulos on merkittävä, koska se täyttää standardin jo 15 sekunnin kontaktiajalla. Tämä viittaa suoraan aerosolin korkeaan tehokkuuteen sekä nopeaan toiminnallisuuteen viruksia vastaan. Kyseessä on maailmanluokan teholukema viruksia vastaan.

On kuitenkin hyvä muistaa, että urheiluvarusteissa vaanii puhdistamattomana muitakin haittoja kuin virukset. Esimerkiksi urheiluvarusteiden paha haju johtuu siitä, että erilaiset bakteerit ja mikrobit hajottavat hikeä, ihon soluja ja sekä rauhasista erittyviä aineita, joista muodostuu muun muassa pahanhajuisia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. Lue lisää mistä urheiluvarusteiden paha johtuu.