Nolla™ hopeapolymeeriteknologian koti

Nolla Antimicrobial Oy

Olemme suomalainen, yksityisomisteinen teknologiayhtiö. Valmistamme Nolla™ hopeapolymeeriteknologiaan pohjautuvia biosidisiä tuotteita bakteereja, viruksia ja muita mikrobeja vastaan. Tehokas ja turvallinen Nolla™ hopeapolymeeriteknologia on yli 20 vuoden kehitystyön tulos. Yhtiömme on perustettu vuonna 2014 kaupallistamaan teknologia Suomeen ja kansainvälisille markkinoille. Ensimmäisiä tuotteitamme ovat alkoholiton Nolla Käsidesivaahto ja Nolla Sports Gear Sanitizer -urheiluvarustesuihke. Luomme teknologiallemme jatkuvasti uusia sovelluksia B2B-kumppaniemme kuten lääke-, elintarvike-, kosmetiikka- ja tekstiiliteollisuuden yritysten kanssa. Aktiiviaineemme ja tuotteemme valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu-merkki. Käsidesivaahtomme on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho ja Astmaliiton kanssa. Kiitos, kun olet sivuillamme!  

Tarinamme

Nolla Antimicrobial Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 1997, kun yhtiön perustaja Jyri sai ajatuksen käyttää ionista polymeeriä erittäin tehokkaan, antimikrobisen, ionisen hopean kantajana. Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia syntyi vuosien tutkimus- ja kehitystyön jälkeen.

Nolla Antimicrobial Oy on yksityisomistuksessa oleva ja yksityisellä rahoituksella toimiva yhtiö.

Nolla ™ Hopeapolymeeriteknologia

Hopeaa on jo kauan käytetty eri muodoissa mikrobien eli bakteerien, virusten, hiivan ja homeen tuhoamiseen, mutta Nolla™ on maailman ainoa biosidisen hopeapolymeeriteknologian tuottaja.

Olemme kehittäneet hopeaionomeerit, aivan erityisen ionisten polymeerien ryhmän, jossa hopeaionit ovat molekyylisidoksen kautta sitoutuneina kationiseen polymeeriin. Nolla™ Hopeapolymeeriteknologialla on itsejärjestäytyvä rakenne, mikä on tärkein syy teknologiamme verrattomaan suorituskykyyn.

Hopeainomeerit sopivat virusten, bakteerien, homeen ja hiivan tuhoamiseen. Niiden turvallisuus-tehokkuussuhde on ylivoimainen verrattuna mihin tahansa muuhun biosidiin.

Työmme

Kehitämme Nolla™ Hopeapolymeeriteknologialle uusia käyttömahdollisuuksia, ja ne ovat äärimmäisen laajat. Teknologiaamme voidaan käyttää monilla aloilla, kuten biodsideissä, kosmetiikassa, farmaseuttisissa tuotteissa ja jopa eläinlääketieteellisissä ja teollisissa sovelluksissa.

Teemme yhteistyötä muiden yritysten kanssa linsensoimalla Nolla™Hopeapolymeeriteknologiaa sekä  biosidi- ja kosmetiikkavalmistuksen tieto-taitoamme.

Oma Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiasta valmistettujen tuotekoostumusten valikoima kasvaa jatkuvasti.

Tuotamme myös Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia aktiviiainetta. Tuotantotilamme sijaitsevat Tuupakassa.

Visiomme

Tuotamme lisäarvoa tappamalla vaarallisia mikrobeja turvallisesti ja tehokkaasti ihmisten hyvinvoinnin hyväksi.

Mikrobien hallinta on pakollista meille kaikille. Sairaalaympäristöt ovat äärimmäisen herkkiä mikrobeille, ja sairaaloiden tarttuvat taudit ovat yleisin kuolinsyy länsimaailmassa. Turvallisella ja tehokkaalla Nolla™ Hopeapolymeeriteknologialla voimme tappaa MRSA-, MERS-, SARS-bakteerit ja muut äärimmäiset patogeenit.

Biosidit ja ns. vihreä kemia       

Vihreä kemia, jota kutsutaan myös kestäväksi kemiaksi, on kemian tutkimuksen ja tekniikan filosofia, joka kannustaa suunnittelemaan tuotteita ja prosesseja, jotka minimoivat vaarallisten aineiden käytön ja tuottamisen.

Kestävien kemikaalien käyttö, erityisesti biosidikemikaalien, on yksi ympäristömme suojelun tärkeimmistä elementeistä. Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia auttaa vähentämään kemikaalijäämiä yli 90 prosentilla verrattuna markkinoilla oleviin keskimääräisiin tuotteisiin.

Vihreämmän kemian periaatteet Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian tuotannossa:

Valmistusprosessimme minimoivat tarvittavien raaka-aineiden määrän. Hopeapitoisuus maaperässä on noin 0,1−0,4 ppm (miljoonasosaa) ja merivedessä noin 0,01 ppm. Nolla™ Käsidesivaahto sisältää hopeaa vain 90−150 ppm, mutta täyttää silti Euroopan standardin EN 1500 vaatimukset.

  • Tuotantoprosessimme on äärimmäisen turvallinen.
  • Käytämme hopeakloridia (AgCl), jota on maaperässä mineraalina (Ceragyrite, AgCl). Hopea on kierrätettävää, ja hopeaioni on tehokkain luonnon biosidi.
  • Nimi ”Nolla” kuvaa tuotantomme hukkaan heitetyn materiaalin määrä, joka on nolla.
  • Tuotantomme päästöt veteen ja ilmaan ovat pyöreä nolla, ja tuotantomme melutaso on erittäin alhainen.
  • Tuotteittemme toimivuus on korkea, ja ne toimivat lupaustemme mukaisesti testitulosten mukaan. Paras palautteemme on kuitenkin aina asiakkailtamme kuultu!
  • Tuotteemme on suunniteltu minimoidaan ihoärsytystä sekä olemaan turvallisia ja niin mietoja kuin mahdollista. Tuotteissamme ei käytetä säilöntäaineita, hajusteita tai väriaineita. Yksin hajusteet ovat maailman viiden yleisimmän allergeenin joukossa.

Tuotanto

Moderni polymeerituotantolinjamme sijaitsee Vantaalla.

Valmistamme erilaisia Nolla ™ -polymeerilaatuja. Olemme kehittäneet tuotantoprosesseja, jotka minimoivat jätteen ja tarvittavan raaka-aineen määrät. Tärkeimmät elementit ovat laadukkaat raaka-aineet ja käsittelylaitteet.

Päästöjä veteen tai ilmaan ei synny. Tuotannon melutaso on erittäin alhainen.