NOLLA™ HOPEAPOLYMEERITEKNOLOGIA

Hopea on tehokas antimikrobinen aineosa, jota on käytetty lääketieteessä sekä bakteerien, virusten, hiivan että homeen torjuntaan tuhansia vuosia. Patentoitu suomalaiskeksintömme Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia on antimikrobisen hopean viimeisin kehitysaskel.  Se on paitsi tehokas, myös turvallinen ja iholle hellävarainen. Innovaatiomme on kaikkien tuotteidemme ydin. Se on myös Nolla Käsidesivaahdon tehoaine perinteisesti käytetyn alkoholin asemasta. Mikäli haluat saada kattavasti lisätietoa patentoimamme teknologian eduista, tervetuloa sukeltamaan syvälle!

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologian edut verrattuna tavanomaisiin antimikrobisiin tuotteisiin

  • Ihoystävällinen - mikroskooppinen annostus aktiiviainetta antaa tehon
  • Pitkävaikutteinen teho - tehoaine ei haihdu iholta
  • Alkoholiton - ei kuivata käsien ihoa edes jatkuvassa käytössä
  • Äärimmäisen tehokas - desinfioi minimaalisella annostuksella
  • Allergiatunnus - Allergia- iho- ja astmaliiton myöntämä

Miksi juuri hopea?

Tehomme pohjautuu hopeaan, sillä se on patentoimamme Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian muodossa erityisen ihoystävällinen, mutta tuhoisa mikrobeille.

Hopea on laajakirjoinen biosidi, joka toimii tehokkaasti erilaisia patogeenisiä organismeja, kuten bakteereja ja viruksia vastaan.

Hopealla on myös useita toimintamekanismeja, jotka estävät ja hidastavat näiden patogeenien vastustuskyvyn kehittymistä. Hopea on pitkän tähtäimen tehoaine ja osa Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiaa.

Nolla Käsidesivaahdolla on Allergiatunnus.

Hopeaa on käytetty sen eri muodoissa tuhansia vuosia. Nykyään hopeaa käytetään esimerkiksi veden puhdistamiseen laitoksissa ja erilaisiin lääketieteellisiin sovelluksiin. Tärkeä on muistaa, että tehoainetta käyttävät aina ammattilaiset. Oikea hopean muoto ja annostus kunkin käyttökohteen mukaan on olennaista.

Nolla tuotteita käytetään ainoastaan ulkoisesti.

Miten Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia toimii?

Hopean tehoa on aiemmin ollut vaikea saada kuljetettua ja vapautettua tarvittaville alueille oikeassa muodossa. 

Nolla tutki ja kehitti hopeaa, jotta saimme sen tehon parhaiten käyttöön.

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologia 
käyttää hopean kantajana ja jakeluaineena polymeeria.

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologian itsejärjestyvä polymeerirakenne mahdollistaa hopean varastoinnin ionisessa muodossa. Hopeapolymeerilla on hyvät kiinnittymisominaisuudet erilaisille pinnoille.

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologia on ainoa markkinoilla oleva hopeapolymeeri, jossa ei ole nanopartikkeleita.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian biosidilaadussa vaikuttavana komponenttina on hopeakloridi.

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologian patentoidun dispersioteknologian ansiosta riittävän antimikrobisen vaikutuksen saavuttamiseksi tarvitaan vain äärimmäisen pieni määrä hopeaa, jopa kymmenestuhannesosia aiemmin käytettyihin biosidiaineisiin verrattuna.

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologia voi eliminoida jopa 99,99999% mikrobeista äärimmäisen pienestä annostustarpeesta huolimatta. Pienen annostelun vuoksi tehoaineemme on erityisen hellävarainen.

Mihin Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiaa voidaan käyttää?

Valikoimamme laajentuu tulevaisuudessa useilla laadukkailla ja hellävaraisilla antimikrobisilla tuotteilla eri tuotekategorioissa.

Saat hankkia meiltä jatkossa muun muassa kosmetiikkaa, vaatteiden raikastajia, hajunpoistajia sekä kodin pintojen desinfointiaineita.

Pysy kuulolla!

Tutkimus- ja kehitystyö

Nolla Antimicrobial tekee kaksitasoista tutkimus- ja kehitystyötä. Suoritamme sekä luokiteltuja että luokittelemattomia tutkimuksia.

Tekemiemme luokittelemattomien tutkimusten tavoitteena ovat akateemiset, tieteelliset julkaisut, joita teemme yhteistyössä yliopistojen sekä erilaisten tutkimusorganisaatioiden kanssa. Luokiteltu tutkimus vahvistaa patenttioikeuksia.

 

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologian hellävaraisuus

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia on iholle hellävarainen.

Tämä on todennettu  muun muassa ex- vivo Bovine Udder System (BUS) -mallilla. Testissä Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiaa liuotetaan puhdistettuun veteen ja levitetään iholle.

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologia tuotti testeissä pienempiä haitallisuusarvoja kuin perinteiset, alkoholipohjaiset desinfiointiaineet.

Miten Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia lisää hopean antimikrobista tehoa?

Nolla™  Hopeapolymeeriteknologiassa yhdistyy polymeeri ja ioninen hopea. Teknologiamme perustuu hopean käyttöön älykkäänä kantajana ja jakelijana, minkä seurauksena polymeeri tehostaa hopean antimikrobista tehoa.

Olemme tutkimus- ja kehitysvaiheessa poistaneet aiemmin tunnettujen hopeateknologioiden epäkohtia.

 

Hopeateknologioiden vertailua

Kun vertaillaan erilaisia hopeateknologioita ja niiden toimivuutta, yksi tärkeimmistä antimikrobisen tehon näkökulmista on tarkastella hopean kokoa, muotoa ja jakaumaa.

Viime vuosikymmenen aikana on syntynyt lukematon määrä nanohopeateknologioita, joiden tavoitteena on lisätä hopean tehoa. Monia näistä nanohopeateknologioista käytetään erilaisissa sovelluksissa, mutta samanaikaisesti huoli niiden turvallisuudesta on kasvanut.

Hopeaioni on pienin hopeayksikkö, jolla on antimikrobinen vaikutus.

Hopeaionin ja hopeapartikkelin välinen kokoero on valtava. Hopeananopartikkelin halkaisija on yleensä  10−100 nm, kun taas hopeaionin halkaisija on noin 0,2 nm. Käytettäessä Nolla™  Hopeapolymeeriteknologiaa on hopea aina ionimuodossa.

Toimiminen ioni- ja molekyylimittakaavassa lisää Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian tehoa, kestävyyttä ja nopeutta verrattuna perinteisiin hopeananopartikkeleihin.

Hopeananopartikkeleissa ainoastaan niiden pinta on antimikrobinen.

Rakenteelliset hyödyt

Perinteiset, liukenevat hopeasuolat syövyttävät kudosta. Ne muuttuvat mustiksi joutuessaan kosketuksiin kudosten kanssa ja voivat esimerkiksi tahrata tekstiilejä.

Ionomeerirakenne poistaa hopeaionin tyypillisen kyvyn käyttäytyä vedessä ja alkoholiliuoksissa keratolyyttisesti (ihosoluja kuorivasti) ja eskaroottisesti (soluja tuhoavasti).

Ionomeerirakenne muodostaa desinfiointiaineistamme iholle näkymättömiä molekyylisiä, pitkävaikutteisia hopeapolymeerikerroksia.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian hyödyt

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiaa voidaan käyttää uudentyyppisissä antimikrobisissa tuotteissa, jotka ovat tehokkaampia, hellävaraisempia ja miellyttävämpiä kuin tavanomaiset antimikrobiset tuotteet.

Tärkeimmät hyödyt

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia on stabiili. Se edistää dispersio- ja ultraviolettivalovakautta.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia sisältää aktiivista, stabilisoitua, ionista hopeakloridia (AgCl), ja siinä ei ole kolloidi- tai nanohiukkasia.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia on tehokas
polymeerisen luonteensa ansiosta.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologialla on kyky muodostaa ultraohuita antimikrobisia kerroksia erilaisille pinnoille ja rakenteille. Kerrosten paksuus on merkittävästi ohuempi kuin hopeahiukkasia sisältävissä tuotteissa.

Miten Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia eroaa muista hopeapohjaisista biosideistä?

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiaa ei näe paljaalla silmällä, sillä se on mikroskooppisen pientä ja läpinäkyvää.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia muodostaa hengittäviä, ohuita ja elastisia kerroksia erilaisille pinnoille. Se tuhoaa tarvittavat mikrobit ja tarjoaa haihtuvia tehoaineita pitkäkestoisemman suojan.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologialla on vahva positiviinen varaus minkä ansiosta se ottaa kontaktin negatiivisesti latautuneiden pintojen kanssa. Tämän ansiosta patentoimamme teknologia on ihanteellinen esimerkiksi pintojen desinfiointiin.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian turvallisuus

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian pieni annostus tuotteissa antimikrobisen tehon saavuttamiseksi on pitkäaikaisen kehitystyön tulos. Esimerkiksi Nolla Käsidesivaahdossa on tavanomaisiin käsihuuhteisiin verrattuna tehoainetta vain tuhannesosia totutusta.

Tämän ansiosta Nollan tuotteet ovat erityisen ihoystävällisiä sekä turvallisia.

 

Hopea ulkoisessa käytössä

Hopea tuhoaa mikrobeja, mutta on oikein käytettynä turvallinen.

Olennaista on ammattilaisten ohjeiden mukainen oikea käyttö ja annostus annostelu.

Tiesitkö, että hopeaa käytetään jopa ruokien ja juomien koristeluun. EU:ssa hopeaa käytetään elintarvikkeissa E-koodilla E174.

Nolla-tuotteita käytetään vain ulkoisesti.

Hopean altistumisrajat

Maailman terveysjärjestöllä (WHO) ja eri maiden viranomaisilla on erilaisille tehoaineille turvallisen käytön ja altistumisen suositukset. Sen mukaan 10 grammaa hopeaa elinaikaisena altistusmääränä ei aiheuta negatiivisia vaikutuksia (NOAEL).

Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirasto (EPA) toteaa, että turvallinen päivittäinen hopean kulutus koko elinaikana on 5 mikrogrammaa  painokiloa kohden. 80 kiloa painavalle aikuiselle se tarkoittaa  0,15 grammaa vuodessa, mikä vastaa 20–40 litran Nolla Käsidesivaahdon käyttämistä vastoin ohjeita sisäisesti.

Käyttäessasi tuotteitamme ulkoisesti ohjeiden mukaisesti, on mahdoton ylittää määriteltyjä altistumisrajoja.

 

 

Argyria

Tuotteistamme ei voi saada argyriaa (ihon siniharmaus).

Hopeaa kerääntyy ajan myötä ympäristöstä ihmisen  elimistöön. Tämän ei ole todettu vaikuttavan kielteisesti terveyteen. Aikuisen ihmisen elimistössä on noin 2 milligrammaa hopeaa.

Suurten hopeamäärien nauttiminen voi aiheuttaa argyriaa, jolloin hopeaa alkaa kertyä ihoon. Hopea muuttaa ihon värin siniharmaaksi auringon UV-valon vaikutuksesta. Argyria luokitellaan kosmeettiseksi haitaksi.

Ulkoinen altistuminen hopealle on huomattavasti vähemmän haitallista kuin sisäinen altistuminen.

Tuotteitamme on hankala käyttää väärin niin, että se johtaisi argyriaan.

Nolla-tuotteet on tarkoitettu ainoastaan ulkoiseen käyttöön.

Vähemmän ihoärsytystä

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiasta valmistettu Nolla Käsidesivaahto on lempeä iholle. Nolla Käsidesivaahdolla on Allergiatunnus.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia aiheuttaa tutkitusti vähemmän ihoärsytystä.

Professori M. Kietzmann (Hannover, Saksa) analysoi Nolla Käsidesivaahtoa BUS-menetelmällä, joka on verrattavissa elävällä iholla testaamiseen.  Aineen aiheuttamaa solun ärsytysarvoa arvioidaan mittaamalla tulehdusreaktion välittäjäaineen prostaglandiinin pitoisuutta. Käsidesivaahdon soveltuvuus iholle todettiin erinomaiseksi.

Nolla Käsidesivaahdon ärsytysarvo soluille oli  tunnin testiajalla 50 prosenttia matalampi kuin alkoholipohjaisilla käsidesigeeleillä.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia  sisältävien tuotteiden säännöllinen käyttö on turvallista.

Tavanomaisten käsidesien väärinkäyttö

Vesipohjainen Nolla Käsidesivaahto on hyvä valinta tilanteissa ja paikoissa, joissa turvallisen koostumuksen tarjoaminen on välttämätöntä sekä halutaan estää alkoholia sisältävän tuotteen väärinkäyttö.

Tarkoituksellinen alkoholipohjaisten desinfiointiaineiden sisäinen käyttö on valitettavana yleistä.

Vesipohjainen Nolla Käsidesivaahto ei sisällä lainkaan alkoholia, joten sen väärinkäytölle ei ole syytä.

Nolla-tuotteet eivät vahingossa nieltynä aiheuta vakavia terveysvaaroja.

Perinteisten desinfiointiaineiden toinen ongelma on se, että ne ovat erittäin herkästi syttyviä. Erityisesti käsidesien on raportoitu aiheuttaneen sekä tahallisia että vahingossa syttyneitä paloja. Vesipohjainen Nolla Käsidesivaahto ei ole syttyvää.

Ainutlaatuinen yhdistelmämme turvallisuutta ja tehokkuutta on erinomainen valinta sinulle ja läheisillesi. Se on hyvä valinta myös päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin ja valtion laitoksiin, joissa turvallisuus on erityisen tärkeää.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia vs tavalliset antimikrobiset teknologiat

Erilaisten antimikrobisten teknologioiden ja Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian pienin bakteerikasvua rajoittava pitoisuus S. aureus -bakteerikantaa vastaan, kun altistusajat vaihtelevat.

  • Alla esitetyt Nolla-teknologian tulokset S. aureus -bakteerikantaa vastaan ovat verrattavissa Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian tuloksiin MRSA-bakteeria vastaan.
  • Nolla™ Hopeapolymeeriteknologia torjuu S. aureus -bakteerit huomattavasti nopeammin kuin hopeanitraatti ja tekee sen pienillä hopeapitoisuuksilla.
  • Alla esitetyt suoritusarvotiedot osoittavat huomattavan eron alkoholittomien, Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiaan perustuvien käsidesien ja triklosaanin välillä. Siinä missä Nolla-pohjaiset käsidesien hopeapitoisuus on vain 90 mg/l, triklosaanin pitoisuus käsideseissä on useimmiten 10 000−20 000 mg/l.
AinePitoisuus (mg/L) S. Aureus-bakteerin väheneminen ja altistusaika
Nolla¹990.0% 5 minuutissa
Nolla¹9098.7% 5 minuutissa
Nolla¹150>99.99% 60 sekunnissa
Nolla¹150>99.99999% 5 minuutissa
Triklosaani (2,4,4?-trikloori-2?-hydroksifenyylieetteri)0.5 – 1.099.9% 24 tunnissa
Triklosaani (2,4,4?-trikloori-2?-hydroksifenyylieetteri)0.2590.0% 24 tunnissa
Kvaternaariset ammoniumyhdisteet (QACs)²5999.99% 24 tunnissa
Klooriheksidiini-diglukonaatti²7199.99% 24 tunnissa
Glutaraldehydi²187599.99% 24 tunnissa
Formaldehydi²15699.99% 24 tunnissa
Etanoli²8750099.99% 24 tunnissa
Klooria vapauttavat aineet²94599.99% 24 tunnissa
(CRAs) pH>9
H2O2²93899.99% 24 tunnissa
Nanohopeahiukkaset¹12599.99% 24 tunnissa
Hopeanitraatti¹1090.0% 24 tunnissa
Hopeadihydrogensitraatti¹227099.9% 24 tunnissa

B2B

Olemme avoimia kehittävälle kaupalliselle yhteistyölle.

Ota yhteys myyntiimme: sales@nollaantimicrobial.com

Ioninen hopea ja nanohopea

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiaan käytetyn ionisen hopean ja tavanomaisesti käytettyjen hopeananopartikkeleiden ero on merkittävä.

Hopeananopartikkelien halkaisija on noin 10−100 nanometriä. Polymeerissämme hopea on ionisessa muodossa, jonka halkaisija on noin 0,2 nm. pinnasta.

Käyttämämme ja kehittämämme teknologian sisältämä ioninen hopea on täysin antimikrobista, kun taas tavanomaisesti käytettävistä hopeananopartikkeleista irtoaa antimikrobista vaikutusta vain niiden pinnasta.

Käyttämämme polymeeri on nestemäinen. Se liukenee veteen ja alkoholiin, minkä ansiosta vaikuttava komponentti saavuttaa muun muassa saastuneiden pintojen pienissä onkaloissa olevat mikrobit helpommin.

Ratkaisu ionisen hopean ongelmiin

Ionisella hopealla on luontainen taipumus reagoida mm. vastaionien kanssa.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologiassa  hopeaionit ovat sitoutuneet polymeeriin, joka stabiloi hopean eri sovelluksia varten mm. UV-valoa ja kuumuutta  vastaan.

Nolla™ Hopeapolymeeriteknologian ansiosta tuotteet ovat tavanomaista hellävaraisempia, muun muassa matalan sytotoksisuuden vuoksi.