Näin käytät käsidesiä oikein

Koronapandemian vuoksi käsien peseminen ja desinfioiminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Käsideseistä ja niiden käytöstä elää kuitenkin yhä harhaluuloja. Kaikki eivät edelleenkään tiedä, että niiden koostumuksella sekä käyttötavoilla voi olla isoja vaikutuksia niiden tehoon.

Pumppaat kaupassa nestemäistä käsidesiä käteesi, hierot pari kertaa ja sen jälkeen nappaat kiinni ostoskorin kahvasta. Nykyään tämä tilanne on suomalaisille arkipäivää, mutta tässä tilanteessa syyllistytään yhä helposti helppoon virheeseen, joka itse asiassa voi lisätä käsiin tarttuvien pöpöjen määrää.

Monet sortuvat käsidesin kanssa liikaan hätäilyyn. Seurauksena voi olla, että kätensä juuri ”desinfioinut” henkilö levittääkin virusta tehokkaammin. Yleisimpiä virheitä ovat käsidesin vajavainen ja epätasainen levitys käsille sekä liian lyhyt käsien kuivumisaika. Useat alkoholipohjaiset käsidesit saattavat jättää ihon tahmaiseksi, joka lisää käsien likaantumisriskiä ja se voi helpottaa pöpöjen tarttumista ihon pintaan.

Käsidesin käyttämisen lisäksi on tärkeää pestä kädet saippualla. Käsiä pestessä pitää muistaa pestä käsien molemmat puolet sekä sormien välit. Liian vähäinen huuhtelu ja epätäydellinen käsien kuivaus heikentää lopputulosta.

Näin käytät käsidesiä oikein

  1. Käsien tulee kostua kokonaan desinfioidessa. Levitä käsidesiä huolellisesti käsiin, kämmenselkiin, sormiin ja niiden väleihin sekä kynsienalusiin.
  2. Koko prosessi kestää vähintään 30 sekunnin verran, kun desinfioinnin tekee huolella.
  3. Käsien tulee olla täysin kuivat ennen kuin kosket johonkin.

Käsidesin koostumuksella on merkitystä

Nolla Käsidesivaahto poikkeaa markkinoilla olevista käsideseistä muun muassa sillä, että se on täysin alkoholiton. Se hyödyntää alkoholin sijaan patentoitua suomalaista Nolla™ hopeapolymeeriteknologiaa. Nolla käsidesin koostumus on vaahtomaista. Sitä on helppo levittää tasaisesti käsille eikä se tahmaa kuten alkoholipitoiset käsidesit. Tuote on vesipohjainen eikä ärsytä ihoa. Erityisesti herkkäihoisille tai tuoksuyliherkkyydestä kärsiville Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnusta kantava Nolla Käsidesivaahto sopii erinomaisesti toistuvaan käyttöön. Lue lisää Nolla Käsidesivaahdosta.