Käsihygieniapäivä

Nolla Antimicrobial käsihygienia

Käsihygieniapäivä on WHO:n vuosittain 5. toukokuuta järjestämä kampanja, jonka tarkoituksena on muistuttaa hyvästä käsihygieniasta ja sen terveysvaikutuksista. Koronaviruspandemian myötä käsihygieniasta huolehtiminen on tullut entistä isommaksi osaksi meidän kaikkien arkea ja noussut näkyvämmäksi teemaksi myös siellä, missä ikinä liikummekin. Vai näitkö vielä muutama vuosi sitten jokaisen ravintolan tai kaupan sisääntulolla mahdollisuutta käsien desinfiointiin?

Käsien puhtaanapito on tehokkain yksittäinen toimenpide haitallisia taudinaiheuttajia vastaan. Käsihygieniasta huolehtimalla emme pelkästään suojele itseämme, vaan samalla myös läheisiämme. On hyvä muistaa, että monet tutut asiat käsissämme voivat kuitenkin vaikuttaa niiden puhtauteen. Kynnen alle esimerkiksi voi piiloutua Suomen väkiluvun verran taudinaiheuttajia ja sormuksen alla puolestaan voi pesiä yksi mikrobi jokaista Euroopan kansalaista kohden. Tärkeää on huolehtia myös käsiemme ihon hyvästä kunnosta. Terve, kimmoisa, kosteutettu iho on parempi suoja tauteja vastaan kuin kuiva ja rikkinäinen.

Nolla Antimicrobial käsihygieniapäivä

Ilmojen lämmetessä ja rokotusten edetessä ihmiset ovat alkaneet palata takaisin työpaikoilleen ja harrastuksiin. Pidetään siis kädet puhtaina ja huolehditaan toisistamme. Pestään kädet saippualla ja vedellä aina kun siihen on mahdollisuus ja otetaan mukaan käsidesiä. Voimme kuvitella esimerkiksi jokaisen kosketuksen tahraavan kätemme punaiseen maaliin. Koskettaisitko kasvojasi tai kävisitkö ystäväsi kanssa lounaalla ennen kuin olet puhdistanut kätesi maalista?

Nolla Antimicrobial Käsidesivaahdot

Nolla Käsidesivaahto on hellävarainen käsille ja siksi se sopii erittäin hyvin jokapäiväiseen käyttöön. Käsidesivaahtomme on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Vaahtomaisen koostumuksen ansiosta sitä on miellyttävää käyttää eikä se tahmaa käsiä. Nolla Käsidesivaahtoa on saatavilla 500 ml, 100 ml ja 50 ml pulloissa. Tilaa omasi verkkokaupastamme. Nopeat toimitukset ympäri Suomea.

Lue lisää teemapäivästä:

SAVE LIVES – Clean Your Hands campaign – WHO