Asiakkaamme ihastui Nolla Käsidesivaahtoon: koppuraiset kädet toipuivat, ”Lapsetkin rakastavat vaahtopalleroita käsissään”

Jatkuva käsien pesu ja desinfiointiaineiden käyttö saattaa kuivattaa käsiä pahasti. Alkoholiton käsidesivaahtomme tuo helpotuksen nopeasti kaikenikäisille.

Meikkaaja-kampaajana ja kukkastailistina työskentelevä Riia Koivisto on sitonut viime kuukausina lukuisia kimppuja kevään juhliin. Kädet ja käsien iho menevät töissä helposti huonoon kuntoon. Koronakevään aikana kädet ovat kärsineet entistä enemmän jatkuvan pesemisen ja erilaisten käsidesituotteiden käytön vuoksi.

”Minulla on työssäni koko ajan käytössä desinfiointiaineet sekä pintoja että käsiäni varten. Olen kevään aikana ehtinyt kokeilemaan useita erilaisia käsidesituotteita”, Koivisto kertoo.

Kädet menivät todella pahaan kuntoon

Koivisto aloitti käsidesikokeilut kotoaan löytyneestä tuotteesta.

”Se oli joku kaupan valmistuote. Kaapissamme oli yksittäinen pikkutuubi jäljellä ja sillä piti aluksi pärjätä. Hankin seuraavaksi jättipullon jotain todella ohutta ja oikein voimakkaan hajuista käsidesiä. Käteni käytännössä aukesivat tuosta tuotteesta, rystyset olivat lähes verillä ja iho meni todella pahaan kuntoon.”

Normaalisti Koivisto on tottunut puhdistamaan kätensä vesipesulla. Käsidesien alkoholi aiheutti rajun lopputuloksen jo muutenkin kovilla oleville käsille.

Nollan alkoholiton käsidesivaahto pohjautuu suomalaiskeksintöön.

Viikossa tapahtui ihmeitä

Erilaisista tuotteista toisiin hyppelyn jälkeen kokeiluun pääsi Nolla Käsidesivaahto. Sen jälkeen alkoi Koiviston mukaan tapahtua hyvin nopeasti ihmeitä.

”Minulla on edelleen kuivat kädet tietenkin. Eihän ne täysin palaudu tässä tilanteessa, kun käsiä edelleen pestään ihan koko ajan. Tilanne on kuitenkin täysin erilainen.”

Koiviston käsien kunto alkoi kohenemaan jo muutamassa päivässä. Hän huomasi välittömästi, että tilanne on muuttunut ja että vaahto tuntuu erilaiselta kuin muut tuotteet. Jo viikossa kädet alkoivat tuntua pehmeämmiltä, eivätkä ne enää rapistuneet kuten ennen.

”On upeaa, että Nollan käsidesivaahto on kostean ja ihanan tuntuista. Sitä on ilo käyttää.”

Kynsien kunto koheni samalla

Kynsinauhat ovat myös olleet kovalla koetuksella kukkia asetellessa. Koivisto huomasi kevään aikana kynsien menneen todella huonoon kuntoon.

”Enää kynsinauhat eivät ole niin huonossa kunnossa, kun olen päässyt jättämään vahvat alkoholipitoiset käsidesit pois. Olen saanut helpotusta moneen ongelmaan”, huokaisee Koivisto helpottuneena.

Nolla käsidesivaahto on tuoksuton ja hajusteeton, eikä se kuivata ihoa.

Lisää mukavuutta asiakkaille

Käsidesivaahdon lisäämisen jälkeen Koivisto menee yleensä työskentelemään suoraan asiakkaan kasvojen läheisyyteen. Nollan käsidesivaahto ei sisällä lainkaan alkoholia, eli se ei haise voimakkaasti, kuten suurin osa käsideseistä.

”Usein käsidesit ovat niin voimakkaita, että tuntuu siltä, että pitäisi käydä juoksemassa ensin lenkki, ennen kuin uskaltaa mennä asiakkaan läheisyyteen ja laittaa kädet asiakkaan kasvoille”, Koivisto naurahtaa.

Käsidesivaahtoa on tarjolla Koiviston liikkeessä myös kaikille asiakkaille.

”On huippua, kun asiakkaat vaahtoa kokeiltuaan huudahtavat poikkeuksetta – Ai että kun tuntuu ihanalta – ”

Ammattilaisten käytössä

Sana lähti kiirimään helpotuksen tuoneesta tuotteesta myös Koiviston kollegoille. Meikkaajat, kampaajat ja kukka-alan ammattilaiset kuten monet muutkin ammattiryhmät ovat kaikki samassa tilanteessa.

” Jynssäämme käsiä aivan hulluina. Tästä käsidesivaahdosta kyseltiin heti kollegoiden puolelta ihmeissään, ” oi että mistä olet oikein saanut tuommoista, minä tilaisin heti myös”. Luulen, että meidän alallamme ei ole enää kovinkaan montaa ammattilaista, jolla ei olisi tätä tuotetta käytössään” , arvioi Koivisto.

Koiviston kädet ovat olleet löydön myötä niin paljon paremmassa kunnossa, että hän suosittelee Nollan käsidesivaahtoa kaikille, jotka joutuvat pesemään käsiään paljon.

Ja kaikkihan me nyt joudumme pesemään. Myös esimerkiksi vanhempien ihmisten iho saattaa olla jo melkein paperin ohutta. Heille tuote sopii erinomaisesti. Itsekin vein juuri kauppakassin toimittamisen ohella vanhemmilleni Nollan tuliaisiksi.”

Koiviston perheen lapset touhuavat ja askartelevat paljon. Nolla käsidesi on mukana päivittäisessä käytössä.
Koiviston perheen lapset touhuavat ja askartelevat paljon. Nolla Käsidesivaahto on mukana päivittäisessä käytössä. Kuva: Riia Koivisto

Lapset saavat leikkiä vaahdolla

Pääsimme myös vierailemaan Koiviston kotona. Perheeseen kuuluvat 4-vuotias poika ja 6-vuotias tytär, joiden kanssa käsienpesusta ja käsidesin käytöstä on käyty lukuisia keskusteluja. Geelimäiset, alkoholia sisältäneet, pahanhajuiset käsidesit eivät oikein olleet lasten suosikkeja ja Koivisto joutui mielestään ikään kuin pakottamaan lapset niiden käyttöön. Nyt kun perhe löysi Nollan käsidesivaahdon, on tilanne toinen.

”Se on yksi hujaus vaan, kun lapsilla on pienet vaahtopallerot käsissään. Vaahto on ihanan tuntuista ja lapset rakastavat sitä. Ensin vaahtoa hierotaan kämmeniin. Seuraavaksi on lupa vähän leikkiä, kun vaahto on elementiltään niin mukavan tuntuista.”

Oman hankaluutensa aikaisempien käsidesien käyttöön toi Koiviston 4-vuotiaan pojan hajuherkkyys. Poika aina yleensä ensimmäisenä haistaa kaikkea.

Tavallisista käsideseistä hänelle tuli oksennusreaktio, mutta ei Nollasta. Hajuttomuus on meille todellinen bonus” , Koivisto kiittelee.

Silti on tärkeää muistaa myös käsienpesu

Tavallisesta käsienpesusta Koivistoilla tarvitsee lapsia vielä muistutella, mutta käsidesinkäytöstä ei niinkään. On kuitenkin tärkeää muistuttaa lapsia ja itseään siitä, että käsidesi ei korvaa käsienpesua.

”6-vuotias tyttäreni sanoi vähän aikaa sitten, että ”eihän minun tarvitse käsiä pestä, kun otan tätä vaahtoa”. Jouduimme sitten taas keskustelemaan siitä, että käsienpesu on myös hyvin tärkeä juttu ja että käsidesivaahto on hyvä lisä siihen päälle. Vaahtoa käytetään myös aina silloin, kun jostain syystä ei päästä pesemään käsiä”, Koivisto painotti.

Eväsretkellä on kivaa, mutta ulkonakin pitää muistaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta.
Eväsretkellä on kivaa, mutta ulkonakin pitää muistaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Kuva: Riia Koivisto

Wc:ssä, terassin pöydällä, eväsretkikorissa ja taskussa

Käsidesivaahtopulloja löytyy Koivistoilta monesta paikasta. Sisälle tullessa mennään aina ensimmäiseksi vessaan pesemään kädet ja wc:ssä on totta kai käsidesivaahtoa. Sen lisäksi esimerkiksi ulkoterassin pöydältä löytyy vaahtopullo.

”Nyt kun on kevätilmat ja olemme päässeet nauttimaan myös ulkoruokailusta, niin on luontevaa, että myös terassilla on käsidesivaahtoa. Makkaranpaiston tai muun piharuokailun yhteydessä on kätevää, kun pullo on lähellä saatavilla. Olemme myös harrastaneet paljon pieniä eväsretkiä ja totta kai vaahto on myös näillä retkillä mukana”, vinkkaa Koivisto ja jatkaa.

”Minulta löytyy aina takin taskusta vaahtopullo. Käytän sitä esimerkiksi kauppareissujen jälkeen. Riisuttuani hanskat ja kasvosuojuksen pois, laitan ensimmäisenä Nollan käsidesivaahtoa. En kuitenkaan koe olevani mitenkään hysteerinen, vaan siitä on muodostunut hyvä tapa, josta tahdon muistuttaa muitakin.”

Lapset osaavat itse

Koivisto tahtoo vielä auttaa lapsiperheiden vanhempia ja vinkkaa, miten hyvän käsihygieniasuhtautumisen saa siirrettyä lapsille. Hänen mielestään käsienpesusta ja käsidesin käytöstä ei kannata tehdä liian isoa numeroa. Hygienian ylläpitäminen on Koiviston mukaan todella luonnollista ja ihan normaalia.

”Mielestäni lapsen kannattaa antaa annostella käsidesivaahto itse. Ensin opetellaan, että otetaan yksi pumppaus ja sitten se hierotaan käsiin. Lapsi kokee itsensä jo kovin isoksi, saadessaan hoitaa annostelun itse ja huomatessaan, että hän osaa laittaa vaahdon käsiin omatoimisesti. Tilasin Nollan käsidesivaahtoa heti monta pulloa, että sitä olisi vähän joka paikassa. Siitä ei tarvitse itseasiassa sen kummemmin edes puhua paljoa, annan vain sen pumppupullon käteen. Sen käyttö on niin helppoa”, Koivisto kannustaa.

Image
Nolla Käsidesivaahto sopii myös äärimmäisen herkälle iholle sekä jatkuvaan käyttöön. Kuva: Riia Koivisto.